dimecres, 1 de desembre de 2021

Via Xavi Sampietro a La Cara de Mico o agulla del Mirador. La Plantació. Montserrat. 06-09-2021.

La Cara de Mico a Agulla del Mirador, la via va pel perfil de la dreta.

        Aquest setembre, la calor encara apreta amb el que busquem zones altes i ventilades i d'orientació oest, la Cara de Mico és la opció triada;  decidim fer la via Xavi Sampietro, oberta Francesc Garcia, Joan Abril, Josep Navas i Josep Moragas el juliol de 2004, és la de més a la dreta de la paret i prou senzilla per retrobar-nos amb el conglomerat Montserratí.

Aproximació:

Sortim del Monestir per agafar les escales dels pobres que ens deixen al camí de Sant Jeroni, continuem en aquesta direcció fins deixar enrrera la Gorra Frígia, baixem unes escales i abans d'arribar al Mirador trobem un trencall a l'esquerra que baixa cap al Sentinella i La Campana.   A mitja baixada ens decantarem a l'esquierra a buscar la base de les parets, una gran llastra despresa ens confirma que ja som aprop;  haurem de remuntar tota la base deixant enrrera les vies del Guillem, Terestel per trobar el peu de via a mitja canal on just abans que aquesta s'enfili fent una grimpada vertical, ala seva esquerra trobarem una alzina després d'una grimpadeta, aquí comença.

Per sobre d'aquesta canal trobem un grimpada a l'esquerra, al peu de l'alzina comença la via.

Content de trobar el peu de via, que ens ha costat una mica...

El Josep començant i jo recuperant la tirada.

La primera assegurança ens costa de veure ja que un boix l'amaga, però la localitzem abans de posar-nos-hi, tanmateix haguèssim llaçat el Boix...

La tirada va en tendència a la dreta fins que troba el llavi de la dreta, allà hi ha una assegurança que el Josep no va veure, d'aquesta toca enfilar-se al llavi i poc després en un replà a la dreta troba la reunió.


A la trencada segona tirada, senzilla però amb roca a controlar.
La segona tirada és curta, amb roca d'aspecte trencat sense gaires complicacions mes que triar el millor tram per anar progressant.  Ben assegurada, hi trobo fins a tres expansions.   La reunió és a la base del mur que ara ens tocarà superar.

Segona reunió i el Josep començant la segona tirada, amb poc lliure i difícil.


La tercera tirada surt de la reunió cap a l'esquerra amb uns passos potents en lliure , lliure que segons la nostra habilitat i tècnica podrem apurar unes quantes xapes o no...ràpidament es posa prou dret i toca trèure els estreps.  Els passos són prou llargs però la roca hi és tan bona que admet algunes sortides en lliure per progressar.
Progressant amb artificial d'expansió, entretingut.  La reunió des de la tirada.


Apunt d'abandonar l'artificial, tirada llarga i mantinguda, amb passos prou llargs.


Entrant a la tercera reunió.

Bonica quarta tirada, a l'inici i al darrer pas.
La quarta tirada és un mur menys vertical que l'anterior amb roca d'escàndol, un gaudi de tirada !  Molt ben equipada.   Un bon final de festa.

Ressenya de la desapareguda Ona Climb ( Pere Forts)

Via completament equipada, tan sols ens caldran les cintes, unes 16 i els estreps.

Bon mirador de la capçalera de la Plantació, sobretot del Sentinella i Fusell.

Es baixa en un ràpel curt per la cara est d'on anem a buscar la canal que ens deixarà al camí de Sant Jeroni.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada