dilluns, 26 d’abril del 2021

El diedre estomacal. Cingle del Pont de Roca del Coll de Tres Creus. Serra de l'Obac. 07-04-2021.

La Cinglera de la Foradada del Coll de Tres Creus amb l'evident diedre a l'esquerra.



                   Tornant de fer la via Miquel Comes amb el Sergi, li dic d'anar a fer el Diedre estomacal, ell ja l'ha fet però no li sap greu repetir-la;  és una via completament desequipada, curta però intensa i que fa temps que volia fer.

Aproximació: 
:
                      haurem d'anar a Matadepera i d'alla seguir la carretera a Coll d'Estenalles
aparcarem al km11 de la BV1221 a l'indret de l'Alzina del Sal.lari;   si venim del Bàges haurem de travessar el Coll i fer cap al revolt de l'Alzina del Sal.lari.
D'aquí per carrer inicialment asfaltat remuntem fins a Coll de Tres Creus.   Al coll trobem cuatre corriols, nosaltres fem cap a l'oest a les envistes de Montserrat;  seguim pel camí Ral i just acabar de passar el Cingle de la Foradada ens enfilem cap al seu vessant oest, l'inici és evident al trobar el diedre i una placa ben neta.

Base del diedre per on es comença.

La vegetació que de lluny sembla ens molestarà, ni la trobarem.

Malgrat el que pugui semblar, l'abundant vegetació que tapa la línia no ens molestarà, són dues fermes alzines de gran capçada que amaguen aquesta petita joïa oberta pels germans Masó amb tant bon nas per descobrir aquestes línies.
D'entrada m'enfilo per placa fins a superar els primers arbustos, que no val la pena de llaçar, fins aleshores la dificultat és baixa i assumible tot vigilant la roca;  superada l'esquifida savina trobem una ferma branca d'alzina que aprofitarem com a primera assegurança, ben bona per cert!.
Ara ja entren plenament en el diedre, aquest sembla brut, amb molta calça al fons, tanmateix es deixa fer en tècnica de diedre amb seguretat, per sobre la coveta de la Mare de Deu ja poso un bon Camalot de l'1 i prop de la següent alzina m'entra un 0,75.
Superat el primer tram per la placa de l'esquerra anem a buscar el diedre.

El diedre és ben vertical i net, autoprotecció total! al mig trobem la Cova de la Mare de Deu ( Font Ramon Suades)  foto Sergi .




Llaçada la segona alzina, passem per sobre d'ella i continuem amb la segona part del diedre on podrem posar un 0,4 i jo vaig posar el Cam 3 per assegurar la sortida a la placa.
Aleshores ja som dalt, aprofito una altra alzina cimera per a poder assegurar el company i poder-li fer alguna foto, que si alguna pega te la via és que no és gens fotogènica, la capçada de les alzines impideix gaudir de la línia.
Com a pega d'aquesta via, doncs que s'acaba massa aviat !!!

Visió des del punt mes alt de la via.

Sortida del darrer tram de diedre i el Sergi passant per sobre l'alzineta.


Ressenya dels germans Masó que trobateu a
  • Santllors.com
  •  
    Modesta i matona via de la factoria Masó,  Desequipada, per a repetir-la caldrà bagues per arbres, i Càmalots fins al tres i ganes de gaudir de l'autoprotecció i del diedre.
    Una altra joia de Sant Llorenç i l'Obac que si se li pot retreure quelcom és que és massa curta.
    Aprofiteu per a fer vies properes com la Manel Roviras, la Josep Aspachs o la recent  Jordi Anglès al costat mateix de la Manel Roviras.


     

    4 comentaris:

    1. Ahir mirant la web hi ha una MTM que tambe hem de fer , esta a l'esquerra de la Porretas. S'ens gira feina amic

      ResponElimina
    2. Sí Sergi, aquesta la van fer els germans Masó amb el Josep Maria Torres d'aquí MasóTorrasMasó, MTM.
      Una xemeneia d'una sola tirada, quan vulguis hi anem

      ResponElimina
      Respostes
      1. Felicitats per la via, ja tenim feia per un altre dia que anem per la zona..

        Elimina
    3. Gràcies parella, segur que us agrada.

      ResponElimina