divendres, 1 de juliol del 2022

Vies Einar, Tànit i Dragonera a Les Arenes, noves línies al sector esportiu esquerra.

A les Arenes tenim tot el gran sector de vies de dues tirades la majoria,, encarades a ponent, ideals per els matins quan la calor apreta;  la darrera via que hi ha, la de mes a l'esqyerra és la 1 d'octubre. 

Però encara mes a l'esquerra el Jordi Homet, dinamitzador de la zona i aperturista de la majoria de vies noves de la zona va obrir un nou sector de vies d'una sola tirada de graus mes potents, de 6a a 7b+, paret encarada a Nord.   Restava un tram de paret lliure i és on ha obert sis noves línies a la dreta de la primera del sector "dur" Ovella Negra.


Aproximació

Per arribar a aquesta escola caldrà agafar la Carretera de Sabadell a Sant Llorenç Savall B-124, passat el punt Km 12 en una recta, heu de girar a la dreta per entrar a l'àrea d'esbarjo de Les Arenes. Cal continuar a l'esquerra i travessar un pontet, aleshores a la dreta una gran explanada que és el nostre APARCAMENT. Cal Sí o Sí deixar el cotxe aquí si no volem tenir problemes amb els veins de Les Arenes.
Una pista encimentada i mes endavant asfaltada ens puja a l'entrada del veïnat;  quan trobem la primera casa, a la dreta, agafarem un camí que puija a la dreta primer ample i que s'anirà tancant. A mitja pujada trobem una gran fita, és per anar a la via Aresta de la Sardana,  continuarem amunt , trobem una altra fita que és per arribar al sector general, la deixem enrrera, continuem per la pista-corriol fins gairebé a trobar la paret, abans d'això a la dreta un corriol s'enfila, al fons veureu una planxa de color verd, és el sector Friki, nosaltres pujarem a buscar la paret a la dreta al capdamunt trobem Ovella Negra i Einar, mes a la dreta travessem un pedrís, pot haver.hi una corda fixa i la resta són al final.


    VIA EINAR

 La primera via és obra d'en Guille Cuadrado i el nom és pel seu primer fill.  V+ de conglomerat de la zona, que us pot sorprendre... l'inici és comú amb la via Ovella Negra però se'n va a la dreta a buscar uns pans de terra que esquiva amb un elegant i divertit flanqueig;  la continuació é suna placa vertical que cal saber llegir per trobar-ne l'entrellat,no seguirem pas la línia de bolts.

Escalada sorprenent i divertida amb forats agraïts i preses escadusseres.




Inici curiós...

Flanqueig tècnic

Punt clau de la tirada.



VIA DRAGONERA

És la via de més a la dreta del sector, de moment, ja que tenim ullada una altra a la seva dreta...
Oberta per mí, gràcies a l'oferiment del Jordi, que em va guardar l'espai, gràcies !!
El nom obeeix als dragons que vaig espantar quan vaig fer baixar una gran llastra que fèia perillosa la línia...per sort aviat van trobar nova llar.
El grau vam consensuar 6a, tot i com diu el Jordi, a la que es vagi netejant i saltant les crostetes pot variar, per més o per menys.

La Dragonera ja ensenya les dents al primer ressalt...


Comença per una rampa a buscar un muret, aquí ja tenim el primer pas, tècnic, superat ens posem sobre un relleix que ens deixa avançar cap a la dreta a buscar un esperó, en aquest tindrem un dels passos clau, jo el faig per la dreta aprofitant uns bons peus...sortir-ne demana una bona tibada.

Continuem per placa superant la llastra per encara uns murets d'anar fent tot buscant forats i peus, escalada de concentració i no córrer que ens porta al mur de sortida, tram ben vertical on em va costar trobar com superar-lo...cal cercar uns peus diminuts i tibar d'unes pedretes i forats característics, una vegada superat el pas amb cura ens decantem a buscar la reunió comuna amb la veïna Tànit. 

Gestionant un dels passos clau de la línia.


Tram intermig abans del darrer mur.


Arribant al mur de sortida on hi ha la segona apretada de la via i content després d'encadenar !


VIA TÀNIT


A l'esquerra de la via Dragonera tenim la Tànit, oberta pel Jordi Homet.

Comença per la rampa a buscar un mur vertical, d'entrada sorprèn, sembla impossible, però anirem trobant foradets i cantells que ens faràn progressar segurs i ràpids, espectacular la pujada a la feixeta!  d'allà sortirem per la dreta resseguint la llastra i continuarem tot buscant le smillors preses que no sempre seguiràn la línia de bolts.


Entrada que impressiona però es deixa fer.


Escalada de concentració tot cercant la millor progressió.


Detall del nou sector a la dreta de les vies esportives.

 Un nou sector que espero us agradi, entre les vies ressenyades n'hi ha tres mes que són de grau mes potent 6c...o més i que no vaig probar.

Com sempre recordar que respecteu l'entorn i aparqueu a baix de tot evitant molestar els veins de Les Arenes.

4 comentaris:

  1. Em anat aquest mati a tastar-les, pensant que s,hi accedia desde la via 1 d, Octubre i ja em vist que no ,tot i son a tocar.En fi hi anirem unaltre dia.Moltes gracies per la info i per les linies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Sergi, quina llàstima ! ho sento, ho acabaré de detallar millor que amb les presses se'm va oblidar explicar l'aproximació. Quan vulguis hi anem i et faig de Cicerone.

      Elimina
  2. Gràcies Jaume, Ja hi anirem un dia a veure com estan.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Manel i Ita, us agradaràn penso, per arribar-hi quan arribeu al trencall de les vies no pugueu aunt, seguiu la pista fins que gairebé s'acaba, veureu una paret fosca i a la dreta surt un corriol, anireu a parar al sector Friki, vosaltres pugueu cap ala dreta a buscar la paret, la primera via és allà mateix, les altres heu de flanquejar fins el final, hi ha una corda fixa si no l'han retirat.

      Elimina