dimecres, 23 d’octubre del 2019

NAG Trio Band, nova via al Peladet oriental. Montsec de Rubies o de Meià. 05-10-2019.

La primera tirada, millor del que sembla...
El Peladet oriental és sobretot una zona d'hivern, però el fet que l'amic Asín amb la Isabel i l'Antoni hi hagin obert recentment la via NAG Trio Band, ens fa apurar el tema i decidim que ja toca anar a fer-hi una repetició. fem l'aproximació, no pel poblet de Rubies, sinó per la pista que et deixa prop de la Portella Blanca. Cal continuar la carretereta que mena a Llimiana i Toló; en una recta just deixar enrrera unes naus ramaderes agafem un trencall a l'esquerra que indica cap a la Portella Blanca; la pista està en prou bon estat, però, atenció! deixeu el cotxe abans d'una forta baixada, ja s'intueix la Portella, ja que hi ha molta pedra solta i sense tracció 4x4 us hi quedareu atrapats, hi hem vist algun cotxe amb problemes. Avui la pista ha estat feixuga ja que hem ensopegat amb els boletaires !
Fletxa picada a peu de paret sobre una fita petita
De la portella Blanca agafem el corriol que baixa a Rubies; quan trobem una fita gran anem a la dreta mirant de no guanyar alçada, una vegada a l'alçada del marcat esperó de la Festival Eròtic ens enfilem a trobar la paret. Una petita fita a peu de mur i una fletxa picada ens confirmen que som a la via. Anel dues cordades, el Joan i el Josep Maria i jo amb el Toni. Una baga en un pont de roca,força amunt, marca la via. Comença el Toni, com indiquen els autors portem el Camalot del tres i el posem aquí, abans de la baga. Del pont de roca cal anar a l'esquerra a trobar un bolt, del que ja continua recta amunt a trobar la reunió en una còmoda feixa, sovint ens hem trobat aquí tot grimpant...però la tirada aquesta està prou ben trobada.
Segona reunió i els companys a la feixa de la primera.

La segona tirada es veu ben maca, un diedre vertical que mor en un petit desplom del que ja s'intueix que s'anirà a l'esquerra. Entrada vertical i rabiosa, bona roca que anima. Superat aquest tram s'entra al diedre que es va negociant prou be, amb passos elegants i atlètics, molt ben assegurat i on l'aire corre, facilitats d'acompletar l'equipament. Recordava que comentaven de guardar el camalot de l'1 per entrar a reunió...i així ho faig. Curiosa entrada, de contorsionista ! i bon consell també, ja que tot i que és prescindible, et fa tibar amb mes tranquilitat el fet de posar-lo.
Acabant el magnífic diedre, per entrar, acrobàticament, a reunió.

Començant la "delicada" tercera tirada.
La tercera tirada no te el mateix tarannà...aquí la roca no acompanya. Sembla un tetris. Inici prou vertical amb protecció "aleatòria" ja que no saps si aguantarà l'assegurança o la pedra on recolza... al mig afluixa i va a buscar un altre esperó ben dret, amb una fissura vertical que el ratlla pel mig, dalt de tot un bolt, però, ai las ! cal escalar per abastar-lo. Sortosament es deixa equipar prou be.
El Toni començant la menys "delicada" quarta tirada, també mes curta.
La quarta tirada sembla pitjor del que serà en realitat: comença flanquejant a l'esquerra per anar a buscar un esperó al que ens enfilarem, superat aquest tram, fem una zona graonada que ens porta a l'esquerra a un altre esperó vertical amb una columna foradada a la base...espectacular. Es supera mig per la placa mig en bavaresa amb uns moïments ben macos.
A la curiosa bavaresa-diedre d'entrada a reunió.

Quarta reunió, en un replanet ben còmode.

Espectacular flanqueig, que ens farà progressar concentrats.
La darrera tirada surt en flanqueig pràcticament horitzontal el que la fa espectacular i fotogènica ! Començar és el mes finot, aleshores la progressió, ben assegurada, es va fent cada cop mes tranquil.la, cal anar cercant peus, mig en adherència, i mans que cada cop seran millors. Cap a la meitat els autors ens han deixat un tram d'autoprotecció que cada un trii. Xalem fent aquesta tirada, que puja i baixa tot cercant les millors mans i els millors peus. Aèria, fotogènica i addictiva ! Per mí, després de la segona tirada, el millor de la via.
A trams ens caldrà acompletar l'equipament.

Els companys a la reunió i començant el flanqueig

Ressenya del

  • Joan Asín un dels tres autors.

  • Felitar els/les aperturistes per aquesta nova línia. Llàstima de tram central, sinó esdevindria una clàssica imprescindible, com la seva veïna Festival Eròtic. Remarcables, com a molt bones la segona i la darrera tirades. Semiequipada, aneu-hi amb un bon joc de Friends i, o, tascons, així com bagues sabineres. Compte amb el tram central, cal estar avesat a moure's per terreny delicat, així com tenir clara l'autoprotecció. Tot i ser relativament curta, el fet de l'equipament comportarà una escalada lenta, però si us sobra temps i ganes teniu moltes opcions aprop, la primera la Festival Eròtic a la seva dreta.

    7 comentaris:

    1. Enhorabona Valles Team.
      Esperaré una mica per fer-la. Una perquè vagi passant gent i segona per agafar mes força.
      Jaume,collons, a veure si poses el blog al dia jajaja

      ResponElimina
    2. Gràcies Mingo ! Ja ho intento ja, estic encara endarrerit, però mica en mica he és el que té sortir molt i tenir poc temps.

      ResponElimina
    3. Si algun dilluns després de la guardia no tens company compta amb mi, que ara ja començo a escalar

      ResponElimina
    4. Noi no doneu temps a que s'assentin be els bolts !! Deixeu respirar jajajaja!!
      MOlt bona disfrutada!!

      ResponElimina
    5. Ei Sergi, si no l'has fet acostar-t'hi que a Rúbies hi ha molta feina a fer.
      La via no és de les millors, però val la pena.

      ResponElimina
    6. Així et va agradar, Jaume? Haurem d'anar-hi a treure el cap i col·laborar en la neteja!! Enhorabona!!

      ResponElimina
    7. Hola Joan, doncs no és la millor via, però està prou ben trobada. Si hi vas sent conscient que et trobaràs roca delicada a la tercera i quarta tirades, sobretot la tercera, aleshores quedaràs content, la segona i la cinquena paguen la pena.

      ResponElimina