dijous, 30 de novembre del 2023

Via Fava al rei a la Paret de Les Picossies ( Serra de Cardó) 04-04-2023.

De l'aparcament passem pel costat d'un abeurador i a la dreta ja veïem la paret.


L'escalada de fa tres setmanes ens va agradar i aprofitant la Setmana Santa ens hi tornem a atançar, aquest cop som tres el Josep, el Salvador i jo mateix.

APROXIMACIÓ :

Per als que venim de Barcelona el millor és agafar l'autopista AP-7 direcció Tarragona aprofitant que de moment ja no és de pagament.  La deixarem a la sortida 38 direcció l'Hospitalet de l'Infant/Mora La Nova, agafarem la C-44 direcció Ginestar- Tortosa girant a l'esquerra, mes endavant girem a l'esquerra per entrar a C-12 i finalment girem a l'esquerra per T-302 Rasquera, el Perelló, l'Ametlla de Mar.

Ja a Rasquera aprofitem per esmorzar a Pastissets Piñol-Puig on ens faran un bon entrepà i podrem comprar els famosos Pastissets de Rasquera.

Continuem per la carretera que va al Perelló TV 3022, a l'alçada del Km 17 girem a la dreta per una pista asfaltada que mirarem de seguir fins al fons de la vall seguint indicacions de Refugi de la Font del Teix.   Deixem a l'esquerra la masia de Joan Pere, trobem una bifurcació, ara a l'esquerra, deixem al costat dret una gran bassa artificial; la pista ja va enfilant cap amunt, passem el coll de Monredons, tornem a girar a l'esquerra pel camí de Montredon en progressiva i forta pujada i pista encimentada arribar a la petita esplanada de la Font i Bassa de Múrria on aparquem.

Per anar a les vies veurem la paret a la nostra dreta, ens hi atansarem passant pel costat de la bassa per un corriol poc fressat però fitat i netejat pels aperturistes, quan siguem a peu de paret ja trobem la nostra via.  A l'esquerra la del Xorto.

Ja a peu de via.

Avui a l'anar tres, ens repartim la via, jo faré les dues primeres tirades i el Josep les dues següents i el Salvador ens traurà de la paret.
El primer llarg comença ajagut per placa finota, arriba aun diedre que una vegada superat ens deixa davant un mur trempat que evitem amb un flanqueig a la dreta per terreny trencat fins a trobar la reunió. 
Placa finota començant el primer llarg ( Foto Salvador Berdajín )
Primera reunió i els companys fent el flanqueig en descens. Foto superior  Salvador Berdajín )

Primera reunió.
Placa fina del segon llarg i segona reunió. ( Foto Salvador Berdajín )


Continuem amb el segon llarg, aquest ja pica mes i aviat trobem el pas clau, no obligat ( 6a/A0) , superat aquest continuem per placa mantinguda fin que arribant a la reunió canvia el taranna passant a fer uns passos d'adherència per entrar a la reunió.
Recuperant la segona tirada. Foto superior Salvador Berdajín.

Ara és el torn del Josep, el tercer llarg comença per l'esquerra de la reunió un pas potent de tibar de dits o A-0 segons la ressenya dels autors....i aleshores anar a buscar un diedre, un cop superat per diferents plaques s'arriba a la reunió.
Finot inici del tercer llarg i navegant per les plaques.

El quart llarg és plaquero, sortim de la reunió per l'esquerra i aem cercant les fissures que de manera amable ens deixen anar enfilant tot esquivant uns Pinets que trobem pel camí, superat el primer anirem en tendència a l'esquerra per passar per sobre un altre Pi petitó, aleshores amunt recta a la reunió.
Començant el quart llarg Foto inferior Salvador Berdajín.
Recuperant el quart llarg ( Foto Salvador Berdajín )

Continua la navegació entre plaques a la quarta tirada.
El Salvador al cinquè llarg


El darrer llarg, el cinquè és pel Salvador, inici potent només sortir que millora un cop superat, per plaques fissurades arriba a la reunió cimera.
Foto Favaalrei !!!! ( Autor Salvador Berdajín )

Ens caldran tres ràpels per tornar a peu de via R3-R2-R1
DESCENSDe la 5ª R fem un ràpel d'uns 60 m fins ala 3era R, d'aquesta un d'uns 40 m a la segona R i d'aquesta al terra en un de 50 m.

Una via molt de placa a diferència de la del Chiki o d'altres de la zona, homogènia en el grau Vè grau amb alguns passos de 6a no obligats.
Amb una dotzena de cintes fareu, tot i que un joc de tascons i friends pot ser útil depenent de la confiança de cada un, nosaltres , per precaució vam portar Tòtems fins el 2 i només vam fer servir el 0.75, això sí alguna baga savinera pot ser útil, fins i tot per reforçar els ponts de roca que amb el temps s'aniran deteriorant.

Moltes gràcies als autors: Antonio Alarcon, Jaume Prat i Joan Rovira que la van obrir el 07-01-2023.

Zona tranquil.la i solitària, sigueu molt respectuosos amb l'entorn i en no obstruir cap camí .  A gaudir la zona.
Ressenya dels autors Antonio Alarcon, Jaume Prat i Joan Rovira.

2 comentaris:

  1. Enhorabona!! una via molt ben trobada on hi ha llargs ben bonics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Manel i Ita, ens va agradar prou, la raconada és ben maca, ara a fer les que falten.

      Elimina