dilluns, 31 d’agost de 2015

Mont Thàbor 3.179 m. per la Vall de la Clarée. Campament UES 2015.


El Mont Thàbor des de la Vall Estreta.
La segona setmana de Campament, concretament el 12 d'agost, fem una sortida "social" aprofitant que hi ha hagut canvi de companys i n'hi ha que també volen ser batejats com a nous tres milers. Triem el Mont Thàbor per la seva senzillesa, és a l'hivern un cim d'esquí de Muntanya; Al començament del Campament el jovent hi van fer una escapada per entrenar-se pel Dome i com que els hi vaagradar decidim anar pel seu itinerari: capçalera de la Vall de la Clarée i carenejant des del Coll des Muandes passant pel Roc de Chardonnet. L'ascensió serà més amena que per la Vall Estreta, monòtona i sense cap dificultat.
Tot enfilant cap al Llac Long a la capçalera de la Vall de la Clarée.
Som força colla, de totes les edats, un menut de set anys i un veterà de 76 anys en són els extrems ! els dos faran cim, bravo per ells.
La Ma de Crepin a les Agulles de Cerces.
Cal sortir ben d'hora per a fer el màxim de camí a l'ombra. Tot fent-ho gaudim de l'espectacle de les crestes del davant amb sobretot la Ma de Crepin a les Agulles de Cerces, una delicia pels escaladors.
Llac Long  2.387 m.
A partir del Llac Long ja perdem l'ombra, però hem vençut un bon desnivell ja. A partir d'aquí ens caldrà anar guanyant alçada entre llacs i tarteres prou entretingudes, per un terreny delicat de caminar.

Un dels molts llacs que trobarem, ple d'Espargani de Muntanya.Llac des Muandes.
Al Llac des Muandes fem la primera aturada a ganyipar, el nom Muandes prové de l'occità Muanda, mudar, que vol dir canviar...Muandes també s'anomenen a les bordes de muntanya d'ocupació estacional.
 D'aquí un darrer esforç fins al coll ja a 2828 m.!  el cim es veu aprop...però no és així, encara queda una bona trescada per terreny treballós.
Acabant d'arribar al Coll des Muandes 2828 m.

Pujant a la Roche de Chardonnett d'on baixem al Coll de Valmeiner.
Passat el Coll de Chardonnet tenim els primers abandons, la trencada baixada els fa ser conservadors, el darrer que recularà serà el Pere ja passat el Coll de la Chapelle, gairebé dalt....però s'ha de baixar i queda molta teca encara.

Penós tarteram bellugadís fins al coll de la Chapelle 2.943 m.


Ja al coll de la Chapelle, encarem la darrera pujada fins sota el cim.

Margues endurides i acolorides.
Aquest terreny és de millor pujar que no sembla i amb calma l'amic Ferran 76 tacos, s'ho va treballant, també el menut Marc de set anyets, que sembla portar piles "Duracell".
Capella del Thàbor

Darrers metres al cim, la colla ens espera.

Amb la meva filla Elisenda.
Ben contents assolim tota la colla el cim, aquest cop gaudeixo de la companyia de la meva filla petita, l'Elisenda, que ha disfrutat l'ascensió. Fem la foto de grup i baixem a visitar la Capella, que és ben curiosa, sembla ser que ha estat enrrunada i reconstruida diferents vegades, la darrera reconstrucció data de 1895. El Cim del Thàbor fa frontera entre Itàlia i França, i és lloc de pelegrinatge: processó el 16 de Juliol i també el 5 d'agost i el primer de setembre, dies en que encara és més concorregut que avui, que ja és dir, sembla la Rambla!!!
Tota la colla al cim (foto Joan Buxó)

La Capelleta estratègicament situada.

Interior de la Capella amb el llibre de registre.

Des de la porta, el Gran i petit Serú que senyoregen la Vall Estreta.

Amb compte iniciem el descens per la tartera.
La baixada serà entretinguda i llarga, anirem fent aturades per reagrupar-nos i anirem retrobant els companys que s'han hagut d'aturar.
Anem perdent alçada, de cap als Llacs.

Cim recomanable ! desnivell important , acumulats uns 1500 de desnivell ! per un itinerari rebuscat i treballós, però molt mes atractiu que per la Vall Estreta, amb mes quilometratge, però mes avorrit. Cim esquiable per excel.lència i bon mirador sobre la Barre. Recomanable.

7 comentaris:

 1. Enhorabona per l'ascensió, déu n'hi do la colla.

  ResponSuprimeix
 2. Veig que tampoc hi vau trobar neu!! Una muntanya senzilla, però que em va agradar molt. I quina meravella de camí, fas el desnivell gairebé sense adonar-te'n!

  ResponSuprimeix
 3. Si Joan, érem forces i de totes les edats, cal anar trasmitin el verí als joves hehehe
  Joan, com vols que quedi neu amb la calor que ha fet aquest any als Alps? home el camí no era tan senzill...almenys per la Clarée, tú per on el vas fer?

  ResponSuprimeix
 4. Tens raçó, jo hi vaig anar per la vall Estreta... Com que no poses mapa i algunes fotos són idèntiques a les meves....

  ResponSuprimeix
 5. Unes fotos molt guapas, quina colla !!!!

  ResponSuprimeix