dimecres, 10 de novembre del 2021

Via nova a Les Arenes: Vaig, la faig i me'n vaig ( Sector dret) Roques d'Aguilar/Cingles de Castelló. 10-07-2021.

Panoràmica de Les Roques d'Aguilar des del camí d'aproximació.

             La paret de les Arenes també coneguda com Roques d'Aguilar o Cingles de Castelló és un bon lloc pels matins de calor ja que no hi toca el sol;  el Jordi, aperturista i dinamitzador d'aquesta paret em va comentar que havia obert una nova línia a la dreta del sector Bonatti, una línia sense pretensions però que ha quedat prou divertida i que a mesura que es repeteixi encara serà millor ja que com les seves veïnes restarà neta.


Peu de via de l'Aresta de la Sardana.

Per arribar a aquesta escola caldrà agafar la Carretera de Sabadell a Sant Llorenç Savall B-124, passat el punt Km 12 en una recta, heu de girar a la dreta per entrar a l'àrea d'esbarjo de Les Arenes. Cal continuar a l'esquerra i travessar un pontet, aleshores a la dreta una gran explanada que és el nostre APARCAMENT. Cal Sí o Sí deixar el cotxe aquí si no volem tenir problemes amb els veins de Les Arenes.
Una pista encimentada i mes endavant asfaltada ens puja a l'entrada del veïnat;  quan trobem la primera casa, a la dreta, agafarem un camí que puija a la dreta primer ample i que s'anirà tancant. A mitja pujada trobem una gran fita, és per anar a la via Aresta de la Sardana, sinó continuarem amunt fns al peu del cingle on trobarem a dreta i esquerra les vies

Primera tirada de ressalts per anar escalfant...


Per començar a escalar però decidim començar per la via mes llarga, l'Aresta de la Sardana, de tres tirades, així escalfem i ens anem habituant a la roca, també ens estalviem camí d'aproximació, que farem escalant;   però si vulguèssim anar directament a la via Vaig, la faig i me'n vaig hauríem de pujar el primer ressalt de la via Aresta de la Sardana per la dreta tot grimpant, aleshores flanquegem sense guanyar altura totalment a la dreta , passarem pel peu de via de la Bonatti i al marge del fons trobarem l'inici d'aquesta nova línia, com que és senzill, al principi les assegurances allunyen força.
Recuperant la segona tirada.

Inici potent de la tercera tirada.

Peu de via de la Vaig, Faig me'n vaig. El Mingo començant-la.


La nova via comença ajaguda per terreny  brut però prou senzill, els parabolts són prou espaiats el que fa que s'escali atent, atent a la roca que som a on som...cura.
Després d'un inicial flanqueig encarem recta amunt tot seguint les assegurances, esquivarem una llastra delicada i ja entrarem a la reunió en un còmode replà,
Primera reunió.

Segona tirada


El Mingo  continua amb la segona, aquesta surt recta amunt ara per terreny mes vertical, però millor roca;  algun abalmament ens fa treballar.   Arriba a un balmat que s'ha equipat per fer en artificial però que l'autor ja ha encadenat, nosaltres ho vam fer tibant de cinta, però el Mingo hi va veure color.
Croquis del Jordi Homet i panoràmica de com queda aquest sector.


 Una altra via d'aquest sector tan amable a agraïr al prolífic Jordi, gràcies per la feinada !  Totalment equipada només calen cintes expres i ganes d'escalar.

Darrerament encara s'ha obert una altra línia al sector esquerra, la via Resiliència, properament us la presento.
Escaleu amb respecte a l'entorn i als habitants de la colonia de Les Arenes, sobretot aparqueu a l'explanada de baix, la pista de Les Arenes és d'ús exclusiu dels seus veins, si ho fem així no tindrem problemes.
A gaudir de la zona.

2 comentaris:

  1. Molt be Jaume .Queda apuntada per la propera visita.Gracies i felicitats.

    ResponElimina
  2. Hola Sergi, encara hi ha mes novetats, la via Resiliència entre Cap de Fusta i la Taca Blanca, molt bona. Ja la piularé, que tinc molta feina endarrerida.

    ResponElimina