divendres, 29 d’octubre del 2021

Xorretones en los pantalones als Tres Jutges, Morral del Llop o com vibrar en pocs metres ! 16-06-2021.



Els Tres Jutges venint de l'Alzina del Sal.lari.


               Sempre que ens acostem al Morral del Llop veïem els Tres Jutges, tres agulles separades de la Cinglera del Morral, molt característiques, les dels dos extrems ja les hem assolit i ens queda la del mig, que si be es pot pujar pel darrera caminant, la via de l'Efren ens cridava... una tarda de feina al Morral ens animem a posar-nos-hi.  Val a dir que l'honor ha estat pel mes jove, el Christian, que li fèia molta il.lusió, tanta com por....però qui no en te, la gràcia és saber-la controlar i tirar endavant, el que va fer magistralment.
La línia és evident, la roca "secretiva"....

La via s'ha d'equipar tota, comença per un diedre vertical, entrar-hi costa, potser és el pas mes fort de la via..podem posar un Càmalot  a l'inici i una vegada sobre el diedre/placa un altre el mes amunt que puguem ( un 4).
Pas potent per entrar en matèria.


La roca no dóna massa confiança amb el que la progressió és súper curosa.

Abandonar la protecció de la fissura costa, cal anar flanquejant a l'esquerra tot cercant els millors peus, de mans anem una mica escassos;  poc a poc i testant tots els còdols s'arriba als grans còdols sota el balmat que ens barra el pas, fins allà dalt no podrem protegir-nos, i el que hi entra tampoc é sper anar massa tranquil...a la ressenya marquen reunió, però no ho veu clar i continua.


Abandonada la protecció de la fissura, no s'hi val a fallar...

A l'alçada dels grans còdols es pot posar alguna protecció.
Una vegada protegit, encetem un flanqueig horitzontal en el que baixarem una mica tot buscant el millor terreny;  situats a la vertical de la torre cimera, amunt.   Per aquó podrem posar algun tasconet i micro.
Toca flanquejar a la dreta per anar a buscar la fissura de sortida.


Abastat el sostre la tensió baixa, ara uns passos atlètics !

El Jordi i jo estem tant tensos com el Christian, respirem a la que ha pogut arribar als grans còdols i posar quelcom, una caiguda abans et faria tocar terra....

Ara amb mes peces de protecció, tot i que cap de "bona" ja millora una mica la roca i a l'abastar la torre trobem canto, cal superar un balmat amb un pas de bloc potent, sortosament de mans anirem be i el pas es deixa fer assolint el replà sota el cim !


Ajudats pel bon cantell camada i amunt!  l'alegria es desborda, aquí hem patit tots tres!!!


Quan pot fer el pas per sortir a la trona, respirem alleugits ! quina tensió!!!  no en va l'autor posa com a material opcional els bolquers...

El crit d'alegria del Christian ressona per tot l'Obac i no és per menys....

Curiosa finestra, el Jordi satisfet d'arribar a dalt.

Estem molt contents, una escalada que no la regalen.

Ressenya que trobareu a la web Santllors.com

 

Via d'aventura en roca mediocre que no puc recomanar, si hi aneu, dur Càmalots fins al 4 i micros i fissurers petits, així com bagues per a ponts de roca.

Per a gent que domini la roca de Sant Llorenç i l'autoassegurament .

 Com anar-hi:  Ens arribem a Matadepera on agafem la crtra comarcal BV1221 a Coll d'Estenalles /Mura fins al revolt de l'Alzina del Sal.lari ( aparcament senyalitzat per la Diputació.  Deixem el cotxe i agafem el camí dels graons de Mura/Coll de Boix, immediatament trobem un corriol a la dreta que baixa a travessar el torrent. l'agafem i aleshores en forta i constant pujada ens acostarem al nostre objectiu;    arribem al Morral del Llop per la seva esquerra,

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada