divendres, 29 d’octubre del 2021

Via Estel abans Miquel Comes al Morral del Llop. 18-06-2021.

Amb en Miquel Comes que l'any 1974 va obrir aquesta línia.

                El Morral del Llop és ideal per a fer-hi escapades les tardes d'estiu, poc a poc amb diferents companys, sobretot amb en Jordi Ceballos, les estem repetint totes...la via Estel, abans Miquel Comes, la vam repetir una tarda amb el Jordi i el Christian i li vaig comentar al seu aperturista, l'amic Miquel Comes d'anar-la a repetir amb ell;  li va fer molta il.lusió, amb el que quedem a peu de via per a fer-la.

M'explica que inicialment la a via no li va posar nom, la va obrir amb l'ajuda d'Albert Vilanova i allà va quedar, a la Web de Santllors.com la van batejar com a via Miquel Comes al saber que n'era un dels aperturistes.   Actualment la via passa a anomenar-se via Estel en record del gos del Miquel recentment traspassat, fet del que vam informar a Santllors, constant ja actualment amb aquest nom.

A la primera tirada, en dos atacs diferents. fotos Miquel Comes i Jordi Ceballos.


La primera tirada comença en una rampeta que de seguida es redreça, la primera assegurança prou amunt.   A la seva dreta hi ha una altra línia de nom desconegut, la nº 31 de Santllors.com.

Escalada de finura en que superem un parell de balmats on rau la dificultat, no obligat car podem fer A-0 o penjar l'estrep.  Superat el tram vertical s'ajeu i grimpem a buscar un marcat diedre fissurat al peu del que hi trobem la reunió.

Primera reunió en un còmode replà sota la fissura de sortida.

El Miquel sortint del tram vertical de la primera tirada.

Espectacular més que difícil diedre de la segona tirada.


La segona tirada te un caire ben diferent, passem de la placa al diedre fissurat, de l'equipament fixe a l'autoprotecció.

El que costa mes és col.locar-se al diedre, superats els primers metres l'escalada esdevé atlètica i segura.   Sortim per la dreta de la fissura per terreny sòlid i de bon fer, llàstima que sigui tant curt. 

El diedre tot a protegir. Foto Miquel Comes.

Recuperant la segona tirada, el Miquel molt content trenta set anys després de la obertura.

Foto Morral amb el Miquel i el Joan.

Bong original del dia que va obrir la via el Miquel i que encara conserva.

Panoràmica i ressenyes que trobareu a la web

 

Via molt agradable d'escalar en la que usarem només cintes a la primera tirada, equipada amb espits en bon estat (5) i la reunió amb bolts.  La segona tirada a equipar, on hi vam portar Càmalot del 0,5 al 3.  En Miquel em va ensenyar el gran Bong que va fer servir per a protegir aquesta tirada i que encara conserva, aleshores els claus no es deixaven a la via.

Per arrodonir la pujada a la dreta de la via Estel tenim la via nº 31 prou atractiva també i que surt per un desplom on ens anir`+a ber durt els estreps.  

A l'esquerra també tenim la via Xavi-Manel mes treballosa ja que te artificial a equipar a l'inici.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada