dimecres, 1 de setembre del 2021

Via del Mussol a la Paret de la Carda ( Plecs de Llibre) Sant Llorenç del Munt. 03-06-2021.

Els Plecs de Llibre a primer terme, la paret de la Carda a la dreta.

      Continuem aprofitant les tardes de juny i amb el Jordi anem altre cop a Plecs de Llibre a fer una via oberta per uns bons amics, l'Antono Gonzàlez i el Ramon Sànchez l'any 1986, el Jordi s'ha assabentat que la via ha estat restaurada i ens en han donat molt bones referències.
Arribar a Plecs de llibre és senzill, cal anar cap a Matadepera i d'allà entrar a la Urbanització Cavall Bernat; deixem el cotxe al final del carrer de Vista Alegre. D'aquí pugem cap al camí dels Monjos, quan siguem dalt la carena i abans de començar la pujada trobarem un corriol a la dreta poc evident a l'inici i que s'anirà eixamplant fins arribar a un torrent, aleshores continuarem per l'esquerra de la vall fins pujar als peus dels Plecs. Ja aquí anem a la dreta, la nostra via és on la paret canvia de vessant fent-se completament est i assolellada, passada l'entrada de la Freizas/Peres i la Trypi amagada per una gran alzina, el diedre evident la delata.

Diedre ben maco amb l'Alzina que hem de superar i podem llaçar.



                       La primera tirada és un diedre obert de prou bon fer, comença havent de superar una alzina que n'obstrueix l'entrada per posteriorment anar progressant en tècnica de diedre.   Molt ben protegida amb espits.
El pas on apreta mes és a la sortida cap a la reunió on el diedre es converteix en xemeneïa i cal fer una bona apretada per sortir-ne, arribar a la reunió aleshores és senzill.
Primera reunió.

El Jordi començant a recuperar la primera tirada.


Al pas clau abans d'abandonar el diedre i anar a la reunió.

Inici de la segona tirada a protegir.


     De la reunió estant em miro la següent tirada, curta però intensa!  un tram inicial d'aspecte trencat fa anr amb cura, però la roca hi és millor del que sembla.  El Jordi ho protegeix prou be amb flotants,   La progressió esdevé espectacular i cal saber-se colocar abans de poder xapar l'únic bolt d'aquest tram.
Sembla que aleshores serà mes senzill, però superar el diedre-xemeneïa que continua ens demana molta feina i fins posar un estrep...una vegada feta l'entrada la roca esdevé sublim, però ja s'ha acabat.
 





El diedre de sortida costa d'encarar.




Ressenya de la web Santllors.com


                   Una via curta i intensa, amb tot el pebre concentrat a la segona tirada que cap equipar.  Ens caldrà un joc de Friends fins el dos, si tenim el quatre el posarem al tram final.  Alguns tascó mitjà pot anar be.
Escalada atlètica per a gent acostumada a moure's per Sant Llorenç, el grau és el de menys.   Molt recomanable.  
Ideal per una tarda i fer-ne alguna mes de les que hi ha aprop.

4 comentaris:

  1. Aquesta si que l'he fet, però ni me'n recordava.
    Veig que aneu fent antigues escalades poc conegudes.
    Molt be

    ResponElimina
  2. Gràcies pel comentari Ramon, ens coneixem? Rts el Font?

    ResponElimina
  3. Respostes
    1. Ostres Ramonet! quin honor! vau parir una via ben maca amb l'Antonio.

      Elimina