dilluns, 19 de juliol del 2021

Via Pep-ell o gran diedre al Morral del Llop. Serra de l'Obac. 28-05-2021

El Morral del Llop amb els Tres Jutges a l'esquerra.


            El Morral del Llop és una modesta cinglera amb un bon grapat de bones línies que a la tarda queden a l'ombra, la seva curta aproximació ens ha enganxat i darrerament l'estem recorrent de punta a punta;  aquesta tarda amb el Jordi hem decidit anar a una via que a mí em porta uns bons records, ja que va ser oberta pel meu mestre en Pep Graells i el seu company en Francesc Alavedra, àlies Papell.
El nom de la via és un joc de paraules entre el nom del Pep i el mot del Francesc, diedre Pep-ell.
 Com anar-hi:  Ens arribem a Matadepera on agafem la crtra comarcal BV1221 a Coll d'Estenalles /Mura fins al revolt de l'Alzina del Sal.lari ( aparcament senyalitzat per la Diputació.  Deixem el cotxe i agafem el camí dels graons de Mura/Coll de Boix, immediatament trobem un corriol a la dreta que baixa a travessar el torrent. l'agafem i aleshores en forta i constant pujada ens acostarem al nostre objectiu;    arribem al Morral del Llop per la seva esquerra, aleshores flanquegem la base de la paret fins a ser al peu de la via, inconfusible amb el seu diedre.
L'evident diedre que va a buscar la via.

Trobar la línia és senzill, tan sols cal fixar-se en l'evident diedre, la via també és coneguda com a Gran diedre...el peu de via és a l'esquerra del mateix i comença amb artificial equipat, la via ha estat restaurada amb bolts amb placa casolana a la primera part, fins la reunió, i bolts amb plaqueta petita mes amunt.
Comença en un marcat flanqueig a la dreta tot anant a buscar la canal, aquí se surt en lliure fins la reunió, uns quinze metres.
Aquí decidim no fer reunió, ens han comentat uns companys que l'han repetit que quedes molt exposat a les pedres que es desprenen.
Sortint de l'artificial per entrar a la primera reunió ( opcional) Foto J. Ceballos

El diedre demana força col.locació i tècnica. Foto J.Ceballos)


Sortir de la reunió és un pas potent, aquí la paret es posa seriosa i cal saber treballar la tècnica i si ens cal ajudar-nos d'alguna peça, trobarem una fissura a equipar, tòtem groc pot anar be.
les assegurances fan escalar entre elles, però a mesura que ens aixequem la roca millora i ben espatarrats anirem progressant.
La sortida el millor, bona roca i ambient!  sortim cap a la dreta on per terreny a controlar arribem al replà on farem reunió d'una bona Savina.   De cara a controlar el company allarguem la reunió.
Reunió en una ferma Savina.

Sortint del diedre, al tram de roca excel.lent.


Foto Morral del Llop.
Una altra línia al Morral, ja en portem un grapat, i totes bones o molt bones, pegues...que es fan curtes, però contra això podem baixar i començar-ne una altra, que és el que vam fer.   Per baixar cal seguir la carena en direcció nord fins un collet on s'entreveu una canal per la que desgrimparem per una xemeneïa, ja a peu de la paret aleshores a buscar nou repte.
De material, estreps, Tòtems fins el verd, i ganes de tibar!
Panoràmica i ressenyes que trobareu a
  • Santllors.com

  •  

    Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada