diumenge, 30 de desembre del 2018

Gaudint la inversió Tèrmica a la via Alarcon - Baraldés a Malanyeu. 24-12 -2018.

Sant Sadurní de Malanyeu mig tapada per altres construccions, inclosa en l'inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
       
A primer terme la Parte del Devessó amb les Taules de la Llei al marge drtet, al fons la Paret de l'Altar.
Dilluns abans de Nadal torno a Malanyeu, aquest cop amb un altre Joan; no quedem massa d'hora ja que a la paret del Devessó li costa que li arribi el sol. Després d'un bon esmorzar a Cal Rosal, continuem passant Berga fins al trencall de Malanyeu on enfilem la costeruda carretereta fins aparcar davant les escoles.
Un pont de roca i les inicials A B ens confirmen el peu de via
Com és habitual fa un fred que pela sortint del cotxe, tot ben glaçat, però no cal patir que acabarem escalant en màniga curta. La via la trobem a la dreta de la piràmide rocallosa que es veu de lluny. Peu de via entre la Epirimountains a l'esquerra i la Independència a la dreta. Les inicials A B i un pont de roca ens confirmen que som a lloc.
Inici protegit per bagues, alguna prou escarransida, però reforçable si ens cal.
La primera tirada es veu potent, m'hi poso: senzill, amb bons forats primer, per anar trempant mes amunt, a aquesta zona ja hi trobem bolts. Abans d'entrar a reunió en un bon forat hi col.loco un friend. Una tirada prou bona sí senyor! Si no us refieu d'algun dels primets ponts dd roca, sempre es pot reforçar.
Quan la paret es redreça trobem alguns bolts

Entrant a la primera reunió

La segona tirada creua la via Epirimountains, aprofitant-ne la reunió com assegurança de via.  A sota gaudint de la roca.
L'entrada a la reunió és divertida: un diedre vertical però de bon fer. Còmoda reunió una mica per sota de la Epirimountains, a la dreta hi ha la de la via independència de la que penja una corda que ajuda a salvar un tram terrós. La segona tirada creua la primera reunió de la via Epirimountains....de la que aprofita la reunió per assegurar-se; això pot dur a conflictes si coincidim amb alguna cordada a la via veïna.
Roca compacte, menys foradada, una disfrutada.
El Joan la gaudeix! s'enfila sobre la reunió per passar a la placa de l'esquerra que seguirà primer en diagonal per redreçar-se mes amunt. Roca de luxe així com l'equipament,potser massa generós hi tot.
Negociant el mur final de la via, tercera tirada.

Continuo amb la darrera, inici senzill fins a trobar una fissura vertical on cal llegir be la roca per no complicar-se la vida...passos elegants permeten superar aquest muret i resta la placa final, d'aspecte trencat però mes solid del que sembla; ajudats en diedre delicat l'anem superant amb passos bonics i d'estar atent a la roca.
Placa d'entrada a reunió de roca delicada on cal escalar ben atent

Reunió cimera, rapelarem per l'Epirimountains.
Ja a dalt anirem a buscar la reunió dd l'Epirimountains, a ponent, per baixar en tres ràpels amb corda simple de seixanta.
De tornada una bossada de Fredolics i cap a La Nou Fonda Campruví a celebrar el Nadal !
Ja a peu de via ens entretenim agafant uns qüants Fredolics omplint-ne una bossada. Decidim anar a fer-nos un homenatge per celebrar aquestes diades! Passem per La Nou on fem un bon menú a la Fonda Campruví. Excel.lent colofó per una curta però intensa jornada d'escalada i bolets.

Ressenya dels autors

  • Antonio Alarcon i Joan Baraldés
  • Via interessant amb bona roca i dificultat prou homogènia en el V÷ i algun tramet mes picant. Com a crítica, el fet de creuar la via veïna pot generar conflictes en el cas de coincidir vàries cordades. Tot i que es va demanar permís per a fer-ho s'hauria d'haver evitat. Degut a la gran qüantitat de vies cal que aneu ben documentats si no voleu parar bojos intentant seguir una línia.

    2 comentaris:

    1. No sé si us el vau merèixer el dinar després d'una via tan curteta...., però tens raó que val la pena!

      ResponElimina
    2. Hola Joan, val la pena el què? el dinar o la via?

      ResponElimina