dilluns, 13 de novembre del 2017

Esportiva al segon pis esquerra. Collbató. Montserrat.

Segon Pis Esquerra, amb la marcada fissura de l'extrem on començarem.
Aquest dissabte 11 de novembre abans d'anar a manifestar-nos per a l'alliberament del nostre govern legítim, fem cap altre cop a Collbató amb la intenció de fer esportiva al Segon Pis esquerra; el Toni ja hi ha estat i per mi serà una estrena; per donar temps a que el sol escalfi la roca, fem un mos al Bar Muntanya, allà ens trobem al Joan Pera i el Josep Maria com la setmana passada, i per segona vegada els "enganyem" i ens acompanyaran.
A la tècnica Cor de Tro 5c
Deixem el cotxe al carrer Graus, atenció que els Diumenges no es pot passar i s'ha de deixar el cotxe a l'aparcament dels Bombers. Agafem el camí que s'enfila cap al camí de les Bateries, deixem el trencall de la Codolosa i mes amunt el de la drecera de Fra Garí, nosaltres amunt fins a tenir a la vista la Senyera ( Taca Blanca), aleshores un corriol que baixa a l'esquerra ens porta al sector. Atenció que el camí és penjat i trencat; trobarem una corda abans d'arribar.
El Toni baixant de la Cor de Tro i el Josep Maria a Adicció vertical 5b.
Comencem d'esquerra a dreta: Cor de Tro 5c, ja ens posa a tò ! entrada finota i progressió tècnica que et fa pensar. T'escalfa aviat, presa petita, bavaresa i verticalitat, un deu de via. l'encadenem.
Adicció vertical 5b, una lliçó d'escalada en diedre.
Continuem amb l'Adicció vertical 5b, entrada comuna per continuar pel diedre, divertida i tècnica de diedre que et fa progressar còmode i tranquil, menys potent que la seva veïna, també encadenem.

Entrada d'Espiadimonis 5c, potent, potent!
Continuem per les teòricament senzilles...i anem a la Espiadimonis 5c, mentre el Joan i el Josep Maria fan Si te fots te fots 5b; l'entrada és de les que fa por...xapem la primera cinta i costa trobar el que...després d'alguns intents que han acabat penjat com una campana aconsegueixo la seqüència! Buff ! abastat el segon bolt la via perd fieresa i es deixa anar fent, tot i que com que vens inflat de l'entrada, cal prendre-s'ho amb calma.
El Joan Pera Tibant com un xaval !

Vist com les gasta la via els companys prefereixen fer-la amb les dues primeres cintes passades, amb el que millora tot! sobretot la confiança de no anar avall.
Repetim l'entrada per a fer la Nàtrix 5c

Tots tindrem una segona oportunitat al fer la Nàtrix 5c amb l'entrada comuna, i la veritat que al conèixer els pasos ja no ens sembla tan dura, ah! i el fet de tenir la segona cinta passada també hi fa he he he.
Superada la panxa inicial, la via es deixa fer...

A la Nàtrix 5c, que ens sembla mes senzilla que la veïna.
A la Nàtrix el flanqueig a la dreta és el mes delicat, la resta de via és menys continua i amb millors preses que la veïna. En baixant anem a fer la Si te fots te fots 5b, molt plaquera amb una entrada de mirar-s'ho i la resta d'anar fent, suau pel grau.
La via de mes a la dreta, sense nom, que té un pas d'entrada que ens tomba !
Mentre el Joan i el Josep Maria fan Paràsit Llastreru 5c nosaltres anem a un Vè que hi ha molt a la dreta; té un pas d'entrada duríssim per nosaltres, el Toni l'havia fet ajudant-se d'una tibada de la primera cinta...avui a veure: doncs que no hi ha manera! després de força intents tant d'ell com jo, no ens en sortim i decidim que no val la pena trampejar-la i la deixem per un altre dia, per sort la darrera via serà Paràsit Llastreru 5c que aconsegueixo encadenar i ens deixa un bon regust, molt tècnica i vertical.
Collbató des del segon pis, el sol avui no l'hem vist.
Hem fet un bon grapat de vies: Cor de Tro 5c Adicció vertical 5b Espiadimonis 5c Nàtrix 5c Si te fots te fots 5b Paràsit Llastreru 5c Per sort cal marxar, ja no tinc pel !! Un sector per tornar-hi i gaudir de la roca, prou cantelluda; escalada tècnica i vertical amb el grau concentrat en algunes vies com Nàtrix i Espiadimonis i en altres prou mantingudes com la Cor de tro o Paràsit Llastreru.
Ressenyes que trobarem a


  • KPujo
  • 3 comentaris:

    1. Caram, nosaltres vam ser-hi fa uns dies aquí! Hi ha molt bones vies!

      ResponElimina
    2. Ei Pere! ja ho acabo de veure, sí que és bo el lloc, ara que el grau apreta per a nosaltres, no sé si és el temps que no faig esportiva, però ens va semblar el grau collat. La roca molt bona, per disfrutar-hi. A veure si ens anem posant a to i anem a provar les que vau fer vosaltres.

      ResponElimina
    3. A mesura que el grau puja es va "normalitzant", el 6bs están ben graduats. Els 5s son bastant cabroncentes

      ResponElimina