divendres, 6 de març del 2020

Via Majó - Dalmau a la Paret oest del Cap de Mort, una petita joia oblidada. 04-03-2020.

El Cap de Mort, a la dreta el Cap de Mono i a l'esquerra la paret oest del Cap de Mort.
Panoràmica de la paret oest del Cap de Mort
El dia va allargant, fins les set tenim claror, això ens engresca a començar les "Afternoon sèssions". Amb el Jordi Ceballos reprenem això que tant ens agrada a tots dos explorar el nostre estimat Sant llorenç. Tenim vies amb practicament nul.la aproximació, al Cavall Bernat, a la Paret oest del Cap de Mort, a l'Esquirol, Punta de les onze hores...etc; finalment acordem explorar la via Majó - Dalmau ressenyada amb el nº 30 a la web Santllors.com Aquesta via me la va recomanar el Sergi Casals




  • Nimfa de Roca i Glaç
  • un altre enamorat de Sant Llorenç i que ha repetit moltes d'aquestes relíquies; em va comentar que no em perdés la darrera tirada, de roca sublim ! Buscant per internet només he trobat una piulada d'aquesta via, la va fer la Sílvia, que la va escalar amb el Sergi
  • Res de res No!

  • Entrada de la via, gens encoratjadora....a sota assegurament arborícola (foto J.Ceballos)
    Per arribar a la via cal anar a Matadepera, allà pujar per la urbanització Cavall Bernat com si anèssim al Restaurant Cavall Bernat, passada l'escola Montcau la Mola trobem una rotonda, agafem la tercera sortida deixant una plaça amb jocs infantils a la dreta, aleshores recta fins al carrer Cavall Bernat on trenquem a la dreta per enfilar-lo recta amunt, tenim el Cavall al davant; al final del carrer girem a la dreta per tot seguit fer-ho a l'esquerra. Som als peus del Cavall, aparquem un carrer abans, a dreta o esquerra i comencem a caminar.
    Són deu minuts escassos fins al coll del cavall.    Ja al coll anem a buscar la paret del Cap de Mort, la resseguim i de seguida que aquesta gira a Nord, ja som a peu de via.
     Haurem deixat abans un parell de vies d'esportiva equipades amb químics.
    Després d'uns petits dubtes sobre on comença la via l'encertem: l'inici es desencoaratjador, cal grimpar entre blocs trencats fins a un gran Pi que aprofitem per llaçar com a primera assegurança. Avui començo jo i aprofito per fer de jardiner....continuo la grimpada tot trepitjant mes herba que roca, no hi aneu després de pluges... llaço un segon Pi i ja surto de la "selva"; aquí es pot fer reunió abans d'encarar el primer diedre diedre.
    Al primer diedre, a sobre, el segon, mes vertical i atlètic.  Un espit amb plaqueta casolana.(fotos J.Ceballos)
    Ja al diedre veig un espit amb plaqueta moderna enmig de la placa, això és un equipament posterior que va a aprofitar la millor roca per on mes tiba...a peu de diedre un Pi ajagut serveix per assegurar-nos, una vegada llaçat, baixo i pujo a caçar l'espit, d'aquí flanquejo a la dreta per on millor roca veig, quan amb alegria, al costa del diedre, veig un cap de burí! plaqueta recuperable i continuo.
     Ara ja mig en diedre-placa em vaig enfilant, al capdamunt un altre espit amb una plaqueta casolana prou ferma assegura la sortida que és trencada;   sóc en un replanet del que vaig a l'esquerra per entrar al segon diedre que vèia des de baix. Cal travessar un tram d'herba que millor no estigui moll...
    Sortint del bonic segon diedre que ens farà treballar de valent !
    El diedre comença potent, cal treballar en oposició primer per aixecar-se, aleshores ja en diedre anar progressant amb atenció...assegurat amb uns quants burins que no m'engresquen a fer filigranes i m'ajudaré d'una baga al peu per xapar el que més allunya, al bell mig del diedre.
    Superat aquest tram prou delicat per fer en lliure, torno a posar-me en diedre i amb paciència em vaig enlairant.    S'acaben els burins i encara cal sortir, sembla que per l'esquerra hi ha bona roca, però la logica em porta per la fissura on al final hi ha una Alzina ben ferma; per protegir l'arribada col.loco un Tòtem del 0,5.
    Primera reunió en unes Alzines ben fermes.
    La reunió és en una feixa arbrada al peu del mur de sortida; Unes bones i vives Alzines serveixen per assegurar-nos. El Jordi xala tot pujant! quina via més maca !
     Al diedre final s'ho treballa amb cura sortint-li net, ara, el grau....només Vè? Doncs pensem que com dèien "abans" V+ o Masssss.....
    Mur de sortida amb roca de la BONA de Sant Llorenç.
    Al mur de sortida, amb una roca excel.lent! hi trobem un burí amb plaqueta d'alumini i just a sobre un espit amb plaqueta moderna, és la variant Pere Dinarès.
     El Jordi no en vol saber res d'aquests cants de sirenes...ell va de pet al diedre i xemeneïa, que l'Amadeu Pagès li ha dit que és per xalar!
    Un merlet de llibre és la primera assegurança, aleshores caminant a buscar el diedre, la roca hi és tant bona que els metres van passant sense notar inseguretat. Força amunt un altre merlet! fantàstic! Abans de deixar el diedre i entrar a la xemeneïa un pont de roca.
    Ja a la xemeneïa la progressió és franca i gens agobiant, fins i tot anant amb motxilla com era el meu cas. La roca hi ajuda molt. Quan no s'ho espera un altre cap de burí, aleshores ja gairebé s'acaba i col.locarà dos Tòtems mes per fer pràctiques que per que calguessin.
     A l'esquerra al caire de la cinglera hi ha un bolt amb anella, suposem que de la variant Pere Dinarès.
    Començant el diedre-xemeneïa, a protegir.

    Estudiant el proper merlet....
    Entrant a la xemeneïa i gaudint-la.

    Merlets i Pont de roca que podrem equipar.

    Dalt la Cinglera tot admirant la Mola....

    Assenyalant la sortida de la xemeneïa i foto Tarda ben aprofitada....

    Bona nit Montserrat !

    En vermell la Majó-Dalmau, en verd la variant Pere Dinarés i en Blau la variant Discoteca de la Manel Blanch que surt per la xemeneïa també.



    Una via recomanable oberta per en Josep Majó Escalona i en Joan Miquel Dalmau l'any 1973.
    Que no us desanimi el començament selvàtic! aneu-hi amb força bagues Sabineres i una plaqueta recuperable, els Àliens i Càmalots o Tòtems fins el 0,75 poden ser útils. Roca de Sant Llorenç, abstenir-se primmirats i addictes al Parabolt. Estrictament clàssica.
     Darrera tirada des-equipada però de bon equipar, fins i tot sobre-equipar ! Primera tirada si no fem reunió intermitja, uns 40 metres, hi hem utilitzat 11 bagues exprés. Segona tirada a equipar al gust i necessitats (20m).

    Panoràmica de la paret que trobareu a

  • Santllors.com
  • 8 comentaris:

    1. Veig que ja tornes al teu terreny preferit!! em sembla que no hi aniré encara que hi hagi secada..., he, he, he!

      ResponElimina
    2. Doncs tu t'ho perds Joan, és una petita joia de via, els aperturistes la van obrir amb bóta rígida i sense expansions, és d'una lògica espaterrant.
      Per cert haurem de posar data pel Cingle de La To, abans no vingui la calor....

      ResponElimina
    3. El segon llarg es veu molt bo, però el primer.... Tan aviat com tingui les costelles bé (me'n vaig trencar un parell...) busquem un dia pel Cingle!

      ResponElimina
    4. Vaja, millorat de les costelles, quan estiguis bé fes un toc. ànims.

      ResponElimina
    5. L'entrada i les vies sempre me les quedo mirant quan passem pel devant i no semble que hi hagi escalada, pero veig que un cop entres ja millora la cosa. Merci per tota la info Jaume!!

      ResponElimina
    6. Sergi, que l'entrada no et desanimi, la continuació val la pena, una bona aventura que t'agradarà descobrir.

      ResponElimina
    7. INSTEAD OF GETTING A LOAN,, I GOT SOMETHING NEW
      Get $5,500 USD every day, for six months!

      See how it works

      Do you know you can hack into any ATM machine with a hacked ATM card??
      Make up you mind before applying, straight deal...

      Order for a blank ATM card now and get millions within a week!: contact us
      via email address::{Universalcardshackers@gmail.com}

      We have specially programmed ATM cards that can be use to hack ATM
      machines, the ATM cards can be used to withdraw at the ATM or swipe, at
      stores and POS. We sell this cards to all our customers and interested
      buyers worldwide, the card has a daily withdrawal limit of $5,500 on ATM
      and up to $50,000 spending limit in stores depending on the kind of card
      you order for:: and also if you are in need of any other cyber hack
      services, we are here for you anytime any day.

      Here is our price lists for the ATM CARDS:

      Cards that withdraw $5,500 per day costs $200 USD
      Cards that withdraw $10,000 per day costs $850 USD
      Cards that withdraw $35,000 per day costs $2,200 USD
      Cards that withdraw $50,000 per day costs $5,500 USD
      Cards that withdraw $100,000 per day costs $8,500 USD

      make up your mind before applying, straight deal!!!

      The price include shipping fees and charges, order now: contact us via
      email address:::::: {Universalcardshackers@gmail.com}
      Whatsapp:::::+31687835881

      ResponElimina
    8. Molt bona via, malgrat l'entrada arbòria. Aquesta setmana, l'he tornat a repetir, amb el Paco G. Q., després de 11 anys. El primer cop va ser amb l'Albert M. però aquell cop tot de segon.

      ResponElimina