dilluns, 29 de gener del 2018

Esportiva Als Graus: Sector Síoux, Patge de Collbató i Totxo de la Nela. Collbató. Montserrat sud.

L'Agulla dels Marges, sector Síoux i Poma als Graus.
Dissabte 27 de gener 2018, un altre dia que no sabem on dar-la...divendres pluja i neu a dojo, que ja tocava i benvinguda sigui, ara, a nosaltres ens ha trencat els plans...amb la muntanya ben xopa i freda decidim que deixarem la via llarga per un altre dia; avui doncs toca esportiva amb el Joan B., Juanillo, Xavi i Pere F. Trobada al forn Alemany del Bruc on gaudim de la llar de foc i de les magnífiques vistes sobre el Montserrat nevat. La xerrada es va allargant car el cel és tapat i fa una mica d'aire...després d'escalfar molta cadira ens decidim a sortir: Pla B, C, D....doncs sí cap a Collbató.
Als Graus la roca és eixuta i sembla que vol sortir el sol!
Aparquem al començament del carrer Els Graus, avui és permès, per caminar cap a les parets, aquestes són força molles, però coneixent la zona sabem que s'eixugaran. Ens decidim per la zona de l'Agulla dels Marges que és més airejada i exposada al sol, sector Síoux. Faig cordada amb el Juanillo i el Joan amb el Xavi, el seu germà.
El Joan a Tsunami sobre Bono 5c

La primera via que fem és: Rhinoceroscript 5c : via punyetera, molt nyapera i rentada de tantes cordades que la repeteixen, pas clau sortir del segon bolt. continuem amb Maleida alergia 5c a l'esquerra de la primera i excepte l'inici força mes assequible que l'anterior. Tsunami sobre Bono 5c és la següent, via de passos atlètics amb bona ganda, les assegurances allunyen en aquests trams. Molt bonica: Reunió comuna amb Poma poma. Apugem el llistó, és el torn de Poma poma 6a+ aquesta la faig en top rope, ja la tinc encadenada de fa anys i actualment és molt patinosa...surt amb una caiguda...molt tècnica i de saber on t'has d'agafar, tira enrrera i se't menja les piles!

Al Patge de Collbató, via Crema 6b+/6c


El dia ha millorat, ha sortit el sol i la temperatura és molt agradable, decidim canviar de zona, els companys volen mes tralla! baixem una mica i ens decantem a la dreta a l'altra banda de l'agulla dels Marges a la via Crema a l'agulla del Patge. Crema 6b+/6c; s'hi posa el Juanillo, sortida molt vertical amb les preses justes a buscar pujar peus per aguantar-li i xapar el segon bolt, d'aquest foradets petits i peus delicats per superar el mur...un tram de trancisió i nou desplom on cal apretar de nou fins la reunió, sort que és curta!! l'encadena!! enhorabona. Jo la faig de segon i sorprenentment la trec sense haver de tibar de cap cinta! com m'anima el Joan, avui m'ho haig de prendre com un entrenamen! gràcies Joan !
El Juanillo encadenant la "Crema" curta i intensa via a Bloc.

A Jefe Ouray al Totxo de la Nela 6b+
Ara que ja l'hem fet tots tres anem més a l'esquerra, al Totxo de la Nela, aquí tenim tres vies prou llargues, la primera V+, la que farem 6b+ i la de la dreta del tot 6b. Jefe Ouray 6b+. També comença el Juanillo, l'inici és molt a bloc, aquella roca rentada en la que costa trobar peus...superat el segon bolt és anar fent fins sota un mur desplomat, aquí trobem moïments molt estètics i potents, cal no equivocar la seqüència....després del Joan i per donar el dia per acabat la faig amb corda per dalt i també surt! bé no és el mateix que fer-la de primer, però m'ha deixat content.


Ressenyes que trobareu a

  • Kpujo
  • Els Graus són un bon recurs per aquests dies en que la méteo no està clara, bona roca i poca aproximació, d'aquí que la roca començi a estar llimada en algunes vies de passos obligats; tanmateix si teniu sort i no hi trobeu massa penya, s'hi està molt be. Agraïr que la pàgina de l'amic Francesc Salvador que tant s'estimava Montserrat encara estigui operativa, és una font imprescindible d'informació Montserratina.

    2 comentaris:

    1. Els graus sempre són una bona alternativa quan el temps no es presenta favorable.....

      ResponElimina
    2. Com ho saps Manel ! és un bon recurs i la roca està prou be per la qüantitat de penya que hi passa, llevat d'alguna via concreta com la Pomapoma.

      ResponElimina